Ρωτήστε τον
εμπειρογνώμονά μας
Όνομα:
E-mail:
Τηλέφωνο:
Αιτηθειτε τηλεφωνικη κληση
Όνομα:
E-mail:
Ερώτημα:
Ρωτήστε τον
ΧΡΥΣΟΣ
Ο χρυσός λατρεύεται σε όλη τη ροή της ιστορίας από κάθε λαό και γενιά. Αποτελεί την πρώτη μονάδα συναλλαγής στον κόσμο. Τον αντάλλαζαν με εμπορεύματα ακόμη και από τότε που δεν γνώριζαν τη λέξη «χρήματα»!
Και, βέβαια, τη περίοδο που δεν υπήρχαν χρήματα, μαντέψτε από πού δημιουργήθηκαν... Μα φυσικά από το χρυσό! Ένα κέρμα χρυσού κατείχε διττή αξία: αφενός αποτελούσε μονάδα συναλλάγματος και, αφετέρου η μονάδα αυτή ισοδυναμούσε με πραγματικό χρυσό! Οι λαοί εκείνων των καιρών ποτέ δεν είχαν σκεφτεί, ούτε φοβόντουσαν τις τόσο διαδεδομένες στις μέρες μας νομισματικές υποτιμήσεις και οικονομικές κρίσεις, επειδή είχαν στην κατοχή τους επί της ουσίας αποταμιεύσεις, οι οποίες, ακόμη και σε μια αλλαγή νομίσματος, δεν έχαναν εντελώς την αξία τους!
Πλεονεκτήματα χρυσού
Τη σήμερον ημέρα το να φυλάσσει κανείς χρυσά νομίσματα έχει καταστεί πολύ επικίνδυνο και αυτό οφείλεται πολύ απλά στο ότι μπορούν να κλαπούν.
Στη σύγχρονη εποχή, κατά την οποία όπως τα χαρτονομίσματα, έτσι και η ψηφιακή νομισματική μονάδα βρίσκεται στην ακμή της, χρειάζεται κανείς να ενισχύει το κεφάλαιό του σε χρυσό, το οποίο αντιστοιχεί στο μέγιστο της αποτελεσματικότητας της επένδυσης. Τα χρυσά νομίσματα και κοσμήματα σε αυτήν την κατηγορία δε βρίσκονται στην πρώτη θέση. Τα χρυσά κοσμήματα αρχικά αντιπροσώπευαν την οπτική ομορφιά, η οποία ποτέ δε θεωρήθηκε επενδύσιμο έδαφος. Εκτός αυτού, εσείς αγοράζετε χρυσό πολύ χαμηλών στάνταρτς (σε σχέση με τον καθαρό χρυσό), ο οποίος πολλές φορές ξεπερνά την τιμή του καθαρού χρυσού! Τα νομίσματα έχουν ελαφρώς μεγαλύτερη αξία από τα χρυσά κοσμήματα εξαιτίας της καθαρότητας του χρυσού από τον οποίο είναι κατασκευασμένα. Όμως, η υπερπληρωμή για την κοπή τους και την αποκλειστική τους εμφάνιση είναι αναπόφευκτη που, επομένως, επηρεάζει την αποδοτικότητα της επένδυσης. Οι ράβδοι χρυσού αντιπροσωπεύουν την ιδανική σχέση της ελάχιστης επένδυσης όσον αφορά την παραγωγή με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα καθαρού χρυσού!
Ο χρυσός ως επένδυση
Πρόκειται για τις πιο αξιόπιστες επενδύσεις στον κόσμο, στις οποίες, εκ των πραγμάτων, δεν έχουν θέση οι οποιεσδήποτε οικονομικές κρίσεις. Στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα ο χρυσός είναι η πιο σημαντική μονάδα. Αυτό το μέταλλο δε σαπίζει, δεν καίγεται και δε διαβρώνεται, ενώ τα αποθέματά του είναι πολύ περιορισμένα και τα πεδία εκμετάλλευσης του χρυσού στη βιομηχανία, την ιατρική και άλλους κλάδους κερδίζουν έδαφος μέρα με τη μέρα! Αυτό αποδεικνύεται κι από το δείκτη αποθεμάτων χρυσού.
Συγκομιδή χρυσού
Ο χρυσός εξορύσσεται από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε και απέκτησε αξία.
Αναφορές για την πρώτη συστηματική εξόρυξη χρυσού καταγράφονται το 3.000 π.Χ και προέρχονται από τη Μέση Ανατολή. Πιθανόν γι’ αυτόν το λόγο σήμερα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να θεωρούνται το κέντρο της γης αναφορικά με το χρυσό. Εφόσον ο χρυσός είναι ένα από τα πιο βαριά μέταλλα στον κόσμο, η εξόρυξή του δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Οι πιο γνωστή μέθοδος εξόρυξης χρυσού (που επίσης είναι και η πρώτη) είναι η έκπλυση. Στην αρχαιότητα οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν γούρνες, στις οποίες σκόρπιζαν ορεινά πετρώματα και με το τρεχούμενο νερό ξέπλεναν τα πάντα από αυτές, και πιο εύκολα το χρυσό, αφήνοντας μέσα τους το καθαρό προϊόν.
Άλλες σελίδες για το χρυσό
Partners of Global InterGold © 2019
All rights reserved
Επιστροφή στην αρχική